Indisk kyllingrett
Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk2 fedd
hvitløk2 cm
ingefær, skrelt2 ts
karri1 ts
cayennepepper2 ts
kumin1 bokser
kokosmelk3 stk
tomatboks100 g
cashewnøtter4 ss
yoghurt naturell4 ss
koriander, fersk4 ss
smør, til stekingSlik gjør du det:
Skjær to løk i skiver, hakk hvitløk og ingefær. Stek løk, hvitløk og ingefær i fem minutter på middels varme. Pass på å ikke svi hvitløken. Ha på karri, cayennepepper og kumin og stek videre i to minutter. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt. Ha i tomater og kokosmelk. La det koke i 40 minutter. Ha i cashewnøtter, yoghurt, server med ris og ha på litt frisk koriander.
Om du smaker og vil ha mer sting har du i mer cayennepepperpulver (eller chilipulver).