Stekt bratwurst med sprøstekt bacon, stuet kål og stekte epler
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
bratwurst2 stk
sjalottløk2 ss
smør2 ss
mel4 dl
melk2 ss
dijonsennep4 skiver
bacon3 stk
syrlig, fast epleSlik gjør du det:
Skyll og kutt kålen i strimler. Kok opp lettsaltet vann, legg i kålen, kok i 2 min og ha kålen over i iskaldt vann. La kålen renne godt av seg. Finhakk sjalottløk og surr til den er blank i smør. Rør inn hvetemel og spe med melk til en glatt saus. Kok opp og la sausen trekke i 6-7 min. Smak til med sennep, salt og pepper. Tilsett kålen rett før servering. Del bacon i biter og stek i en panne, tilsett epler i båter når baconet er sprøstekt. Prikk skinnet på pølsene og stek dem i en grillpanne eller stekepanne. Server med kokte eller stekte poteter.