Nordisk viltwok
Einebær, timian, kål og sopp er velsmakende ingredienser i denne woken. Potetmos, gjerne smakt til med revet ost, er godt til.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
viltkjøtt - kværnet1 stk
purre300 g
kål2 stk
gulrøtter200 g
champignon1 ss
olje1 ss
smør10 stk
einebær - grovstøtte2 stk
timian, tørket1 ss
soyasaus2 dl
vann2 dl
tyttebær - fryste1 ts
salt0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
Skyll og skjær purren i strimler, rens ogstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne staver, del soppen i mindre biter.
Stek kjøttdeig og grønnsaker i olje ogsmør i en wok eller stor stekepanne.
Rør inn krydder, fond, soyasaus og vann,og la det hele småkoke i ca. 5 minutter.
Rør inn tyttebær og smak til med salt ogpepper.