Klar fiskesuppe med ris

Klar fiskesuppe med ris

Det er vanligst med kremet fiskesuppe i Norge, men hvorfor ikke prøve en klar variant? Denne er krydret med ingefær – et pikant fiskekrydder.

Christopher Sjuve
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over. Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen. Fres risen i olje til den er blank, tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 min. Det skal ikke bli brunt. Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 min. Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 min. Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.

Kanskje disse også frister?