Klar fiskesuppe med ris
Det er vanligst med kremet fiskesuppe i Norge, men hvorfor ikke prøve en klar variant? Denne er krydret med ingefær et pikant fiskekrydder.
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
500 g
skreifilet0.5 stk
sitron1 stk
gulrot0.25 hode
(lite) kål0.5 dl
naturris1 l
kokende vann1 stk
fiskebuljongterninger2 dl
dypfryste erter2 ts
ingefær, revet4 ss
soyasaus0.25 ts
hvit pepperSlik gjør du det:
Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over. Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen. Fres risen i olje til den er blank, tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 min. Det skal ikke bli brunt. Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 min. Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 min. Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.