Kinakål

Kinakål

Foto: Istock

Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina. I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge. Kinaskål har en sprø konsistens og brukes mye som basis i salater. I vårt naboland Sverige, kalles den for salladskål. Kinakål er en meget delikat kålvariant med en mild, fin og litt søt smak. Kinakål kuttes og brukes som råkost eller i salat. Den er kanskje vel så god i varme retter og kan kokes, gratineres, smørdampes, stekes eller brukes til stuing. Kinakål kan også brukes i supper og gryter eller wok.

Viktige næringsstoffer

Protein

1.1 g (36 %)

Fett

0.1 g (3 %)

Karbohydrat

1.8 g (60 %)

Alle næringsstoffer

Vann

95 g

Kilojoule

63 kJ

Kilokalorier

15 kcal

Protein

1.1 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

1.8 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

1.8 g

Sukker

0 g

Kostfiber

1.2 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

70 µg

Vitamin A

6 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.4 alfa-TE

Tiamin

0.02 mg

Riboflavin

0.01 mg

Niacin

0.5 mg

Vitamin B6

0.08 mg

Folat

28 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

22 mg

Kalsium

33 mg

Jern

0.5 mg

Natrium

9 mg

Kalium

227 mg

Magnesium

9 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.03 mg

Fosfor

36 mg

Vi har 12 oppskrifter med Kinakål