Kimchi
Kimchi er den koreanske nasjonalretten, og den består av gjærede grønnsaker, ofte kål. Dette er en hurtigvariant av kimchi.
Oppskrift av: Stian Floer
90 minutter
TilbehørIngredienser
8 porsjoner
Slik gjør du det:
Rens kinakålene godt i vann først. Del så hver av dem i seks på langs. Lag saltlake med 1 ss grovt havsalt per liter vann. Lag nok lake til at det dekker kålen. Legg kålen i laken over natten.
Skjær gulrøttene og rettichen i tynne strimler, og finhakk vårløken.
Kjør alle ingrediensene i chiliblandingen til en kornet, men jevn puré med stavmikser eller i blender. Ha i litt mer fish sauce hvis det ikke går rundt.
Kok opp ingrediensene til risgrøten så den får en konsistens som tykk vaniljesaus.
Skyll av kålen og bland den med de andre grønnsakene. Bland så risgrøten med chiliblandingen og vend alle grønnsakene inn i denne.
Ha så denne blandingen over på et lufttett glass, f.eks. et stort Norgesglass. Ha det stående på kjøkkenbenken et par døgn. Pass på at væsken dekker grønnsakene, ellers kan det oppstå uønskede bakterier. Gjæringen er nå i gang! Du vet at det er gjæret når det lukter syrlig og bobler lett i glasset. Du kan nå sette glasset i kjøleskapet.
Kimchi kan normalt oppbevares i kjøleskap i flere uker. Bare sjekk at det fortsatt lukter friskt og ikke har dannet seg mugg.