
Svin i øl
I denne retten stekes svinekjøttet før det kokes i øl.
Oppskrift av: Tareq Taylor
15 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
purre700 g
svinefilet, gjerne villsvin2 dl
øl, pale ale eller pils2 kvist
timian3 ss
rapsolje4 stk
fikenSlik gjør du det:
Del purreløken på langs. Ta bort så mye av det grønne at du får plass i stekepannen din. Grill purreløken på den ene siden i en tørr og varm stekepanne. Ha på litt salt og sett til side.
Del fikenene i to og stek dem snittflaten ned i en varm panne med to spiseskjeer rapsolje.
Del kjøttet i fire. Stek dem i en varm stekepanne med resten av oljen. Stek kjøttet på begge sider til det nesten er ferdig.
Ha i timian, øl og fiken og stek 1-2 minutter til, til det er gjennomstekt.
Servér!