
Fiskesuppe med masse skjell
En fiskesuppe fra Bergen kommer her!
Oppskrift av: Tareq Taylor
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
200 g
blåskjell2 stk
krabbe400 g
torsk, hyse eller breiflabb2 dl
hvitvin1 l
kraft fra skjellene100 g
fennikel100 g
sellerirot100 g
purre1 kvist
timian2 ss
smør2 dl
kremfløte8 stk
kamskjell1 dl
kapers1 dl
olje, til stekingSlik gjør du det:
Rens blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg når du banker dem lett mot bordet.
Bruk en ti liters kjele og fyll den halvveis opp med vann. Ha i salt og kok opp.
Kok krabber og blåskjell under lokk i 10 minutter eller til de er ferdige. Ta dem ut og sett til side.
Kok fisken i omtrent fem minutter i kokevannet. Ta ut fisken fra vannet og sett tilside.
Plukk skjell og krabber rene for kjøtt.
I en ny kjele, stek grønnsakene raskt i timian og smør. Pass på at det ikke får farge. Ha i vin, kraft og fløte. Kok i 20 minutter. Smak til med salt.
Sil suppen og hold den varm.
Stek kamskjellene i en varm stekeanne i smør. Sett til side.
Sil av kapersene og stek dem i olje til de blir sprø. Legg dem på kjøkkenpapir og la dem renne godt av seg.
På tallerken, legg på kokt fisk, kamskjell og krabbekjøtt i en bolle. Hell over varm suppe og ha på kapers. Servér!