Svinefilet surret i øl med sopp
Oppskrift av: Caroline Hofberg
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
svinefilet1 stk
purre200 g
kantareller1 ss
smør1 ts
salt0.5 ts
pepper1 ss
hvetemel2 dl
pils, eller annet øl1 ts
soyasaus5 stk
einebær1 stk
buljongterning2.5 dl
matfløte3 ss
persille hakketSlik gjør du det:
Renskjær fileten for sener og hinner, skjær den i tykke skiver. Skyll og skjær purren i strimler, soppen i skiver.
Brun kjøttet i smør, dryss på salt og pepper og sett det til side.
Stek løk og sopp i en dyp stekepanne. Dryss på mel og rør om, spe med øl. Rør inn soyasaus, einebær, buljongterning og fløte.
Gi sausen et oppkok, legg i kjøttet og la det trekke i 5—10 minutter, til det er så vidt gjennomkokt. Smak om det trengs mer salt og pepper og rør i persille.