Hopp til hovedinnhold

Quinoa

Quinoa

Foto: Gettyimages

Quinoa er en vekst fra Sør-Amerika med spiselige frø, og er et alternativ til ris og poteter. Quinoa har stor ernæringsmessig verdi på grunn av sitt høye innhold av protein. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen i Quinoa som fullgod med proteinene i melk. 2013 ble av FN kåret til det internasjonale quinoa-året. Frøene tilberedes ved å skylle dem og koke dem i 10-15 minutter, til de sveller. Quinoa brukes i både varme som kalde salater, i alt der man ellers kunne brukt couscous eller ris. Quinoa kan også brukes i brødbakst. Inneholder ikke gluten.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

14.1 g (17 %)

Fett

6.1 g (7 %)

Karbohydrat

58.3 g (74 %)

Alle næringsstoffer

Vann

13 g

Kilojoule

1513 kJ

Kilokalorier

359 kcal

Protein

14.1 g

Fett

6.1 g

Mettet

0.7 g

Trans

0 g

Enumettet

1.6 g

Flerumettet

3.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

58.3 g

Stivelse

52.2 g

Mono+Disakk

6.1 g

Sukker

0 g

Kostfiber

7 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

8 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

2.4 alfa-TE

Tiamin

0.36 mg

Riboflavin

0.32 mg

Niacin

1.5 mg

Vitamin B6

0.49 mg

Folat

184 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

47 mg

Jern

4.6 mg

Natrium

5 mg

Kalium

569 mg

Magnesium

197 mg

Sink

3.1 mg

Selen

9 µg

Kobber

0.59 mg

Fosfor

457 mg

Vi har 8 oppskrifter med Quinoa