Hvitløksuppe med ristede kastanjer og grillet tunfisk

Hvitløksuppe med ristede kastanjer og grillet tunfisk

Oppskrift av: Arne Bertelsen
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Alle grønnsakene kuttes i grove biter og freses i smøret på svak varme i 10 min. Tilsett deretter vinen og reduser til 1/3 - før kyllingkraften tilsettes og alt kokes mørt. Den kokte grønnsaksblandingen kjøres så på kjøkkenmaskin til en fin masse. Sil av og tilsett melk og fløte. Smak til med salt og pepper - og gjerne litt sitronsaft. Garnityr: Grillet tunfisk. Grillet tunfisk må ikke gjennomstekes, kun grilles lett og krydres med salt og pepper. Serveres temperert. Hakket persille: Bladpersille hakkes sammen med et lite fedd hvitløk. Dette er et godt krydder som passer til det meste, og i dette tilfellet, strøs over suppen. Ristende kastanjer: De allerede rensede kastanjene hakkes i grove biter og ristes i smør. Krydres med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?