Hvitløksuppe med ristede kastanjer og grillet tunfisk
Oppskrift av: Arne Bertelsen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
10 fedd
hvitløk0.5 stk
kepa løk (vanlig, gul løk)1 stk
poteter1 dl
hvitvin, kok ned2 ss
usalta smør5 dl
kyllingkraft1 dl
melk1 dl
fløte300 g
tunfisk50 g
kastanje r1 bt
persilleSlik gjør du det:
Alle grønnsakene kuttes i grove biter og freses i smøret på svak varme i 10 min. Tilsett deretter vinen og reduser til 1/3 - før kyllingkraften tilsettes og alt kokes mørt. Den kokte grønnsaksblandingen kjøres så på kjøkkenmaskin til en fin masse. Sil av og tilsett melk og fløte. Smak til med salt og pepper - og gjerne litt sitronsaft. Garnityr: Grillet tunfisk. Grillet tunfisk må ikke gjennomstekes, kun grilles lett og krydres med salt og pepper. Serveres temperert. Hakket persille: Bladpersille hakkes sammen med et lite fedd hvitløk. Dette er et godt krydder som passer til det meste, og i dette tilfellet, strøs over suppen. Ristende kastanjer: De allerede rensede kastanjene hakkes i grove biter og ristes i smør. Krydres med salt og pepper.