Innbakt flyndre
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
flyndre300 g
ørretfilet uten skinn1 ts
salt1 knivsodd
hvit pepper1 stk
egg3 dl
kremfløte1 pk
dypfrystbutterdeigSlik gjør du det:
I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Rens og fileter flyndren. Flå av skinnet. Dryss litt salt på filetene. Mal ørretfileten med salt og pepper, rør inn egget og sett farsen i kjøleskapet så den blir riktig kald. Spe med kald fløte. Tin butterdeigen. Kjevle to flak ut til bunnen, de tre andre til lokk på fisken. Skjær deigen til i form som en flyndre. Det som skal være lokk må være litt større enn bunnen. Legg to flyndrefileter på deigbunnnen. Smør farsen over, dekk med deiglokket og pensle med egg. Stikk ut små sirkler av deigrestene og legg dem på som fiskeskjell. Pensle igjen. Stek fisken til den er delikat gyllen og gjennomstekt. Server eventuelt en smørsaus og salat til.