Ishavsrøye tempura
Frityrstekt fisk sammen med avokadokrem og lun rødløk.
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
ishavsrøye, filet4 ss
maisenna250 g
hvetemel1 ts
tørrgjær1 ts
salt4 dl
vann2 stk
pisketeggehviteAvocadocreme
2 stk
avokado3 ss
rømme1 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, saften av denLun rødløk
1 stk
rødløk1 ts
sukkerSlik gjør du det:
Bland det tørre og tilsett væske. Halvpisk eggehvitene og tilsett dem i røren. La det svelle i 1 time før bruk. Kutt hver filet skrått, i ca fire stykker og dypp dem i røren. Friter i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken. La overflødig fett renne av på papir som trekker fett. Serveres med avocadocreme og lun rødløk. Avocadocreme : Bland avocadokjøttet med de andre ingrediensene. Mos til en smidig purè. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Lun rødløk: Kutt løken i strimler og sauter den med godt smør, vann og sukker. Smak til med salt og pepper.