Ishavsrøyetartar
Christopher Sjuve
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
400 g
ishavsrøye, filet1 ss
pepperot, revet2 ss
soyasaus2 ts
limesaftKrutonger
4 stk
tynn loff skive25 g
smør0.5 stk
sitron, revet skallSalat
Dressing/saus
1 ts
finhakket gressløk2 ts
pepperrot, revet1 ts
sitronsaftSlik gjør du det:
Skjær fisken i små terninger, ca 3x3 mm, eller kjør den gjennom kvern. Bland den med de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper. Formes som runde "kaker" på serveringstallerken. Krutonger: Varm opp en stekepanne, ha i smør og la det bli så varmt at det begynner å frese. Legg brødskivene i og stek disse gyldne på begge sider. Gni revet sitronskall på hver skive og legg skivene på et stekebrett. Stek dem videre i stekeovn ved 160 grader til de er sprø, ca 10 minutter. Salat : Riv salat av diverse slag og drypp over litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Dressing /saus: Alle ingredienser blandes og settes kjølig frem til servering.