Italiensk kyllinggryte
Dette er en enkel italiensk kyllinggryte.
Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
3 porsjoner
6 stk
kyllinglår1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 bokser
hermetisketomater (à 400)1 ts
oregano100 g
champignon10 stk
sortoliven(stenfri)Slik gjør du det:
Del over kyllinglårene ved leddet og brun dem i en stekepanne. Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk hermetiske tomater og ha dem i gryten sammen med oregano. Legg i de ferdig brunede kyllingbitene i gryten og la dem trekke i ca. 30 minutter eller til de er gjennomkokt. Del kalkunskinke i terninger og sjampinjong i båter. Ha skinke, sjampinjong og sorte olivener i gryten. Smak til med salt, pepper ogeventuelt oregano. La det småkoke et par minutter til alt er varmt. Server kyllinggryten med pasta eller på norsk manér med kokte poteter. Litt revet ost over er uansett godt. Tips: Denne kyllinggryten kan gjerne lages av en hel kylling også. Del kyllingen i omtrent 8 serveringsstykker. Følg fremgangsmåten som over. Et annet alternativ er å lage gryten av ferdiggrillet kylling. Del kyllingen i omtrent 8 serveringsstykker. Fjern eventuelt skinn og ben. Tilsett kjøttet mot slutten av koketiden. Når kjøttet er varmt er gryten klar til servering.