Julekake
Julekake er gammeldags og knallgodt!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
BakverkIngredienser
250 g
smør125 g
sukker3 stk
egg1 kg
mel2.5 dl
kremfløte2.5 dl
melk2 ts
vaniljesukker4 ts
bakepulver1 ts
kardemomme1.5 dl
rosiner5 stk
aprikos, tørkedeSlik gjør du det:
I en stor bolle, rør smør og sukker hvitt.
Knekk i ett og ett av eggene. Rør dem inn.
Ha i melk og fløte. Ha i vaniljesukker, bakepulver, kardemomme, rosiner og aprikoser. Ha i litt og litt av melet og kna det til en jevn deig. Ha deigen ut på bordet. Bruk mer mel om det trengs.
Del deigen i to. Lag to kuppelformede kaker - eller ett kjempestort brød.
Smør et stekebrett.
Pisk ett egg. Pensle på brødet.
Bak dem på 175 grader i ca 1 time. (Legg til ca 10 minutter om du laget ett stort brød).