Kålruletter med grønnsakfyll og persille- og sitronsaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 stk
stort blad savoykål1 stk
aubergine1 stk
squash1 stk
paprika, rød1 stk
paprika, grønn2 stk
sjalottløk100 g
champignon3 ss
olivenolje2 dl
ris, kokt3 dl
vann1 stk
grønnsakbuljongterningPersille-/sitronsaus:
1 ss
smør2 ss
hvetemel1 dl
matfløte2 ss
sitronsaft1 ss
hakket persilleSlik gjør du det:
Forvell kålbladene i lettsaltet vann så de blir myke. Legg dem ut på et håndkle så de renner godt av. Skjær aubergine, squash og paprika i små terninger. Grovhakk sopp og løk. Fres alt i olje så det blir mykt. Rør inn ris og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på kålbladene, pakk dem sammen og surr dem med bomullshyssing. Kok opp vann med buljongterning, legg kålrulettene i og la dem trekke under lokk i ca. 30 minutter. Smelt smøret, rør inn melet og spe med kokekraft fra kålrulettene samen med fløte. La sausen koke i minst 5 minutter, smak den til med salt, pepper og sitronsaft og rør inn persille. Server kålrulettene med sausen og kokte poteter.