Karamell-kladdkaka

Karamell-kladdkaka

En deilig kake med fudge-aktig konsistens og smak av både karamell og sjokolade.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Karamellsukker

  • 240 g

    sukker
  • 1 ss

    maisenna
  • 1 klype

    Salt (kan sløyfes)
  • Kladdkaka

  • 150 g

    smør, smeltet
  • 40 g

    kakao
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 2 stk

    Egg, store
  • 120 g

    hvetemel
  • 1 ts

    salt
  • Slik gjør du det:

    Start med å lage karamellsukker. Spray en liten langpanne med matfett, og sett til siden så lenge.
    I en vid kjele eller stekepanne smeltes sukker på middels varme til lysebrun flytende karamell. Om du liker mer intens karamellsmak, kan du lage den litt mørkere. Ha blandingen over i den smurte langpannen, og la det stivne, ca. 15-20 minutter.
    Når karamellen er avkjølt, slå langpannen mot gulvet eller på en kjøkkenbenk slik at det blir mange biter. Finhakk den harde karamellen i en blender til du får sukker. Tilsett maisenna og salt og mal videre i blenderen til du får finkornet karamellsukker eller -melis. Maisenna er viktig for at sukkeret skal holde seg tørt.
    Karamellsukkeret kan oppbevares i en boks med lokk.
    Så over til kaken. Smør en 20 cm bakeform, og ha i bakepapir.
    Visp eggene lett sammen med karamellsukkeret i en bolle. Tilsett smeltet smør, og visp det lett sammen. Ha i hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt, og vend dette forsiktig sammen.
    Hell røren over i den runde bakeformen. Stek kaken midt i oven ved 175 grader i 17 minutter.
    Avkjøl kaken i formen og sett den i kjøleskap i minst 2-3 timer før den skjæres opp.

    Kanskje disse også frister?