Karbonader med erteremulade
Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
400 g
karbonadedeig300 g
poteter100 g
sellerirot100 g
smør150 g
erter2 ss
remulade1 stk
løk2 ss
smør til stekingSlik gjør du det:
Del karbonadedeigen i fire og form like store karbonader. Ha på godt med salt og pepper og stek dem i på middels høy varme i ca 4-5 minutter på hver side. Hold dem varme i stekovnen på 100 grader. Kok poteter og sellerirot møre i saltet vann. Sil av og mos sammen med smøret (i små støt om du bruker stavmikser). Kok ertene i ett minutt i saltet vann og sil av. Kjør dem sammen med remuladen til en jevn masse med en stavmikser. Skjær løken i skiver og stek den gyllen. Server karbonadene med erteremulade, potetmos og stekt løk.