Karrisuppe av kalkun
Christopher Sjuve
180 minutter
SuppeIngredienser
6 porsjoner
Kraft
1 stk
kalkun skrog1.5 l
vann1.5 ts
salt10 stk
pepperkornSuppe
1 stk
løk2 ss
karri2 ss
hvetemel12 dl
kraft2 stk
eggeplomme2 dl
kremfløte200 g
kalkun kjøtt i strimlerSlik gjør du det:
Del skroget i passe stykker, legg dem i en kjele og hell over kaldt vann. Tilsett salt og pepperkorn. Kok opp og skum av kraften. Kutt grønnsakene til kraften i biter. Fres dem lett i smør og legg dem over i en kjele. La kraften trekke 1-2 timer. Sil kraften. Finhakk løk og fres den i en kjele sammen med karri. Rør inn hvetemel og spe med kraften. La suppen småkoke ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen. Visp eggeplommer og fløte, og hell blandingen forsiktig i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke etter at eggene er tilsatt. Ha i kjøttstrimler og reker før servering. Dryss over hakket kryddergrønt. Med brød til smaker suppen godt, og kan serveres som varm lunsj eller selvstendig middag.