Kjøttgryte med muskattgresskar
Denne bruker du litt tid på.
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
storfe - grytekjøtt50 g
hvetemel3 stk
sjalottløk2 stk
hvitløk - fedd4 kvist
timian2 ss
tomatpuré5 dl
pilsnerøl250 g
poteter, små3 dråpe
worchestershiresaus3 dråpe
rødvinseddikSlik gjør du det:
Fjern eventuelle sener og fettklumper fra kjøttet før du deler det i terninger på ca. 2 x 2 cm. Bland dem med hvetemelet, salt og pepper og rist av overflødig mel. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun halvparten av kjøttbitene i noen minutter. Legg dem over i en gryte og gjenta med resten av oljen og kjøttet.
Skrell gresskaret og del det i terninger omtrent like store som kjøtterningene. Brun dem også i to omganger og legg dem til side til etterpå.
Del sjalottløkene i to og hakk opp hvitløkfeddene. Ha det oppi gryta. Timiangreinene legger du bare hele i gryta, så plukker du ut stilkene før servering. Rør inn tomatpureen og hell i ølen. Kok opp. Sett på et lokk og la det koke et sted mellom 1 time og 15 og 30 minutter. Her kan du altså også sette hele gryta, med lokket på, i stekeovnen og la den stå der i 4–5 timer.
I mellomtiden deler du potetene i 2 eller 4, avhengig av hvor store de er. Ha i potetene og gresskarbitene, sett på lokket igjen og kok videre i 30 minutter. Smak til med Worchistershiresaus, balsamicoeddik, salt og pepper.