Klippfisk i ovn
Dette er en av de mange variantene på klippfiskretter fra Portugal, og en ganske vanlig måte å tilberede klippfisk på.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 dl
olivenolje3 ss
finhakket hvitløk2 ts
hvit pepper50 g
spekeskinke2 stk
løk, i skiver2 stk
tomat i båter1 stk
rød paprika i strimler600 g
poteterSlik gjør du det:
Mariner tykke, godt utvannede stykker av klippfisk i en blanding av olivenolje, hakket hvitløk og hvit pepper natten over. Skrell små poteter (plommestørrelse) og kok dem i lettsaltet vann i 4-5 minutter. Lag lommer i fiskestykkene og putt inn tynne skiver spekeskinke. Fordel løk og paprika i en ildfast form. Hell over noe av oljen fra klippfisken. Legg fiskestykkene ned i den ildfaste formen over grønnsakene. Del potetene hvis de er store, og legg rundt fisken i formen. Dryss på litt paprikapulver og drypp olivenolje på potetene. Legg tomatbåtene i formen og drypp resten av oljemarinaden over. Stek retten i ovn i 15-20 minutter ved 180 grader C.