Kokosboller

Kokosboller

Her er en enkel oppskrift på kokosboller.

Christopher Sjuve
180 minutter
Dessert

Ingredienser

4.5 dl

sukker

2.5 dl

vann

10 pl

gelatin

1.5 dl

vann

Sjokoladetrekk

1 dl

kaffe

50 g

smør

Slik gjør du det:

Kok 4,5 desiliter sukker og vann i 12 minutter.
Smelt gelatinen i 1,5 desiliter varmt vann.
Klem ut vannet av gelatingplatene og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med sukkerlaken og vaniljesukkeret. La det kjøle av.
Kjør i omtrent en halvtime til det er hvitt og luftig.
Bruk en spiseskje, og sett bollene på godt smurt plate. La dem stivne helt. Det tar ca to timer. Om du vil kan du bruke kjeks i bunnen. Da er det lettere å bruke en sprøytepose hvor du kan klemme ut massen på kjeksen.
Smelt smør og ha i kaffe og sjokoladebiter. La det kjøle seg av til den får en konsistens som gjør det enkelt å rulle bollene i den.
Dryss på kokos.
Tips! Disse smaker aller best når de hentes opp fra fryseren rett før de skal spises.

Kanskje disse også frister?