Kokte grønnsaker med varm rømmesaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 stk
blomkål200 g
dypfrysteaspargesbønner200 g
dypfryste selskapserter3 stk
gulrot4 stk
tomat2 stk
nepeVarm rømmesaus:
1.5 dl
crème fraîche1 stk
hardkoktegg75 g
smørSlik gjør du det:
Del blomkålen i buketter, gulrøttene i staver og nepene i båter. Kok grønnsakene i lettsaltet vann, legg først i gulrøttene som krever lengst koketid, deretter neper, blomkål, aspargesbønner og erter. Gi crème fraîche et oppkok, tilsett smøret og la det smelte. Hakk egget og rør det inn. Anrett de varme grønnsakene på varmt fat med tomatbåter. Server sausen ved siden av. Grønnsakene kan være hovedrett til middag sammen med spekeskinke eller kokt skinke.