Kreolsk kjøttdeiggryte
Den kraftige chorizopølsen gir ekstra smak til kjøttdeigen. Server ris eller byggryn til.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig200 g
chorizopølse1 stk
løk1 stk
paprika, rød1 ss
smør1 ss
hvetemel2.5 dl
matfløte2 dl
vann2 stk
buljongterning2 ts
oregano tørket1 dl
oliven, sorte1 dl
sylteagurk - små1 dl
løk - syltet1 ts
salt3 dråpe
tabascoSlik gjør du det:
Rens og skjær løken i båter, paprikaenei strimler.
Brun kjøttdeig og løk i smør, stek pølseog paprika med på slutten.
Dryss på mel, rør om og spe med fløteog vann. Tilsett buljongterninger og oregano og kok kjøttet under lokk i 10–15 minutter.
Bland i oliven, agurk og sylteløk etterhalve koketiden. Smak til med salt og tabasko.
Tips!
Cornichons er de små franske, saltesylteagurkene. Bruker du vanlige norske sylteagurker må du passe på ikke å bruke for mye, de er nemlig ganske søte.