Kryddergravet ishavsrøye med avocadosaus
Christopher Sjuve
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
6 porsjoner
1 kg
ishavsrøye, filet2 ss
pepperkorn4 stk
kardemomme, hel1 ts
sechuan pepper5 stk
stjerneanis, hel60 g
salt40 g
sukkerAvokadosaus
2 stk
avokado0.5 dl
limesaft2 ss
vann0.5 stk
rød chili uten frø, finhakket2 fedd
hvitløk, finhakketSlik gjør du det:
Rist krydderne i varm panne i ca 5 minutter. Avkjøl og mal dem på en krydderkvern. Legg halvparten av filetene med skinnsiden ned i et fat med kanter, fordel salt, sukker og krydderblanding over dem og leg resten av filetene over. Fordel resten av salt, sukker og krydderblanding over. Dekk med plast og legg lett press på. Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden. Skjær filetene i tynne skiver og anrett på tallerken med avocadosaus og litt salat. Avokadosaus: Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med limesaft og vann. Ha i hvitløk, chili og koriander. Smak til med salt og pepper. Dekk med plast og oppbevar i kjøleskap frem til servering.