Krydderkokt røkt kolje med dillsaus og grønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
røkt kolje uten benKokelake
8 dl
vann2 ts
salt8 stk
hel allehånde8 stk
hel hvit pepper2 stk
laurbærblad1 dl
hvitvinseddik2 dl
sukker4 stk
gulrot1 stk
purre<br>
1 beger
crème fraîche2 ss
smørSlik gjør du det:
Kok opp laken. Skrell og del gulrøtter i skiver eller staver og purre i litt tykke skiver på skrå. Legg først gulrøttene i den kokende laken og la dem små koke i 3-4 min, til de er knapt møre. Tilsett purre og røkt kolje i serveringsstykker (helst skinn og benfri). Kok opp og la trekke i 5-6 min. Ta opp fisk og grønnsaker, sil kokekraften og pisk inn crème fraiche og smak til med smør, salt, pepper og rikelig med finhakket dill. Hell sausen over fisk og grønnsaker, og varm forsiktig opp før servering. Server med kokte poteter.