Kveite med reker, byggryn og potetaioli
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
250 g
reker med skall7 dl
fiskekraft4 ss
olje1 stk
løk2 fedd
hvitløk1 stk
paprika, grønn1 stk
liten fennikel2 stk
laurbærblad0.25 ts
knuste fennikel frø1.5 dl
hvitvin150 g
cherrytomatSlik gjør du det:
Legg kveiteskivene i rennende kaldt vann, 10-15 min. før tilberedning. Rens rekene. Kok rekeskallene i fiskekraften i ca. 5 min. Sil vekk skallene. Varm olivenolje i en panne med høye kanter. Tilsett finhakket løk og hvitløk og la surre seg mykt. Tilsett godt avrente byggryn og hvitvin, kok opp og la koke uten lokk ca. 10 min. Tilsett ca. 5 dl fiskekraft (tilsett mer ved behov), laurbærblad og knuste fennikelfrø. Kok opp og la trekke i 50 min - 1 time. Rens og finhakk paprika og fennikel og del tomater i to, og la grønnsakene trekke med de siste 10-15 min. Smak til med salt, pepper og finhakket løpstikke eller persille og dill. Rensede reker tilsettes rett før servering. Tørk godt av fisken, stek i olje, og dryss over salt og pepper og litt revet sitronskall. Server med aioli med poteter (hvitløksmajones med poteter) Aioli med poteter