Kveitefrikassé med sommerkål og ferske poteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
kveitefilet1 stk
sommerkål4 stk
liten gulrot1 stk
persillerot3 stk
vårløk2 ss
smør1 dl
vann2 stk
sjalottløk2 dl
eplejuiceSlik gjør du det:
Skjær kveite i litt store terninger. Skjær kål i små båter, gulrøtter og persillerot i skiver/staver og vårløk i biter.Smelt smør i en vid gryte, tilsett vann og kok opp. Legg i gulrot og persillerot i biter, legg på lokk og la dem småkoke i 3-4 min. Tilsett sommerkål i båter og kok opp og la trekke i 2-3 min. Vårløk får koke med det siste min. Ta opp grønnsakene og hold dem varme. Tilsett finhakket sjalottløk og eplejuice i gryta med kokevannet fra grønnsakene og kok opp. Legg i kveita og la dem trekke under lokk i 2-3 min. Ta dem opp og hold dem varme sammen med grønnsakene. Kok opp kraften og la den koke uten lokk til det halve gjenstår. Tilsett melk, fløte eller rømme, kok opp og jevn med maisennamelk rørt ut i litt kald melk eller vann. Smak sausen til med salt, pepper, sitron, ev ørlite sukker og finhakket kryddergrønt. Hell sausen over laks og grønnsaker og server med ferske poteter.