Kylling i leirgryte med urter og 40 hvitløkfedd
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 kg
kylling2 stk
timiankvist2 stk
frisk rosmarinkvist2 stk
frisk salvie kvist2 stk
frisk persille kvist2 stk
tynn stangselleri40 fedd
hvitløk med skall3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Legg leirgryten i vann i 15-20 min før den skal brukes. (Har du helt ny gryte, les bruksanvisningen.) Ildfast fat med lokk kan også brukes. Ildfast fat kan settes i varm stekeovn. Leirgryten skal settes i kald stekeovn. Skyll og tørk av kyllingen. Dryss med salt og kvernet pepper inni og utenpå. Fyll halvparten av urtene inni kyllingen sammen med renset hvitløksfedd. Legg resten av urtene i leirgryten sammen med kyllingen og hvitløksfeddene med skall. Hell over olje. Legg på lokket og sett leirgryten i kald stekeovn. Stek ved 200 ºC i ca 2 1/2 time, avhengig av kyllingens størrelse. La kyllingen hvile 15-20 min før servering, la lokket være på gryten. Server kyllingen med godt brød, stekesjy og en frisk grønn salat. Hver gjest fjerner skinnet fra hvitløkbåtene og knuser hvitløken med en gaffel før den smøres på brødet. Dypp brødet i den smakfulle stekesjyen.