Kylling og grønnsaker med kokosmelk og rød curry
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
kyllingfilet2 ss
olje, nøytral2 stk
finhakketsjalottløk1 fedd
hvitløk1 stk
gulroti tynne strimler1 stk
paprikai strimler20 stk
sukkererter4 dl
kokosmelk1.5 ts
soyasaus, light2.5 dl
kyllingkraft/fond fra glass1 ts
sukker2 stk
vårløk3 stk
limeblader2 ss
koriander, ferskSlik gjør du det:
Skjær kyllingfilet i strimler. Varm olje i en stekepanne, brun kyllingstrimlene og legg dem over på et fat. Ha finhakket sjalottløk i pannen og la surre i ca 2 min, tilsett grønnsaker i biter/strimler og la surre i 3-4 min. Tilsett red currypaste og kokosmelk, rør hele tiden. Ha i soyasaus, kraft og sukker. Kok opp og tilsett finhakket vårløk, limeblad uten stilker og de stekte kyllingstrimlene. La trekke i 2-3 min til kyllingen er gjennomkokt. Dryss over rikelig med finhakket koriander og server med jasminris eller nudler. Tips: Kokosmelk kan erstattes med kaffefløte og jevnes med litt maisennamel (eventuelt matfløte), rød currypaste erstattes med med karri og limeblad med revet skall fra sitron eller lime.