Kyllinggryte med teriyaki

Kyllinggryte med teriyaki

Dette er en kyllinggryte inspirert av det japanske kjøkken, hvilket vil si gode grønnsaker og masse smaker, særlig av teriyaki og fennikel.

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kok opp buljongen og bland inn teriyakisausen. Hell det i en ildfast form. Rens grønnsakene. Skjær gulrøttene i tynne skiver på skrå. Del fennikelen i fire fra toppen mot rotfestet og skjær den så i tynne strimler. Skjær vårløkene i tykke skiver på skrå. Legg grønnsakene i buljongen og kok dem under lokk i ca. 5 minutter. Dryss litt salt og pepper på kjøttet og skjær det i skiver, ca. 1/5 cm tykke. Legg dem over grønnsakene og damå dem til de så vidt er gjennomkokte, 2-3 minutter. Server ris til. Vil du ha en fyldigere saus, kan du helle sjyen fra, røre inn 2 ts maisennajevner og ta det koke i et par minutter. Hell den fyldige sausen tilbake over retten. Ellers kan du gjøre som japanerne; helle fra sjyen, røre inn 1 eggeplomme og servere den som en liten suppe til kjøtt og grønnsaker. Tips: Retten kan lages i stekeovn, 175 °C i ca. 30 minutter før kjøttet legges på. Bak retten videre i ca. 5 minutter.

Kanskje disse også frister?