Kyllinggryte med teriyaki
Dette er en kyllinggryte inspirert av det japanske kjøkken, hvilket vil si gode grønnsaker og masse smaker, særlig av teriyaki og fennikel.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Kok opp buljongen og bland inn teriyakisausen. Hell det i en ildfast form. Rens grønnsakene. Skjær gulrøttene i tynne skiver på skrå. Del fennikelen i fire fra toppen mot rotfestet og skjær den så i tynne strimler. Skjær vårløkene i tykke skiver på skrå. Legg grønnsakene i buljongen og kok dem under lokk i ca. 5 minutter. Dryss litt salt og pepper på kjøttet og skjær det i skiver, ca. 1/5 cm tykke. Legg dem over grønnsakene og damå dem til de så vidt er gjennomkokte, 2-3 minutter. Server ris til. Vil du ha en fyldigere saus, kan du helle sjyen fra, røre inn 2 ts maisennajevner og ta det koke i et par minutter. Hell den fyldige sausen tilbake over retten. Ellers kan du gjøre som japanerne; helle fra sjyen, røre inn 1 eggeplomme og servere den som en liten suppe til kjøtt og grønnsaker. Tips: Retten kan lages i stekeovn, 175 °C i ca. 30 minutter før kjøttet legges på. Bak retten videre i ca. 5 minutter.