Kyllingkraft
Dette blir til omtrent 3 liter kyllingkraft.
Oppskrift av: Håvard Egge
120 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
4 l
vann2 stk
gulrot2 stk
løk1 stk
purre0.5 stk
sellerirot3 stk
laurbærblad1 neve
timian2 stilker
bladpersilleSlik gjør du det:
Skyll kyllingbein i kaldt vann og legg de i en stor kasserolle.
Hell på vannet og kok opp over høy varme.
Skum av urenhetene som kommer opp.
Skru ned til lav varme så det syder.
Skjær grønnsakene i grove biter.
Tillsett grønnsaker og urtene og syd i 2 timer uten lokk.
Sil gjennom en finmasket sil over i en bolle eller ny kasserolle.
Avkjøl bollen/kasserollen, og sett den dekket til i kjøleskapet over natta.
Neste dag er det lett å fjerne alt fettet som nå har lagt seg på toppen.
Kraften holder minst 4 dager i kjøleskap og 3-6 måneder fryst.
Det er lurt å fryse i poser eller beholdere, varier gjerne hvor mye du har i hver porsjon.