Kyllingpai med grønnsaker
Oppskrift av: Anne Beate Hauge
120 minutter
Form og paiIngredienser
6 porsjoner
Bunn:
300 g
hvetemel1 ts
salt6 ss
isvannFyll:
3 stk
egg2.5 dl
kremfløte2.5 dl
matfløte ellermelk3 stk
kyllingfiletSlik gjør du det:
Paioppskriften er fra Jentepiratenes besøk i Cape Town, og er laget med utgangspunkt i quiche lorraine. Bunn: Bland mel og salt i en bolle. Kna inn smørterningene, la deigen korne seg. Tilsett én og én ss isvann, mens du vender deigen lett. Ikke arbeid med deigen for lenge, da blir den seig. Vi vil ha en sprø og luftig deig. Klem deigen sammen, pakk den i plast og legg den i kjøleskapet i ca 30 min. Kjevl ut deigen på et melet bakebord til en ca 5 mm tykk leiv. Kle en smurt ildfast form med deigen. Forstek deigen ved 220 ºC i ca 10- 12 min. For å få en mektigere pai kan man bruke litt egg. Fyll: En klassisk quich lorraine inneholder bacon. Her er bacon byttet ut med kylling, sopp, løk, og spinat. Kyllingbryst kuttes i fingertykke strimler. Brun kyllingen i panne med salt, pepper, hvitløk, paprika, løk og sopp. Ha i vasket og renset spinat de siste få sekundene. Ikke lengre enn at spinaten akkurat faller sammen. Ha fyllet i paiskallet når det er blitt kaldt. Hell over eggene som er pisket sammen med fløte og melk. Stek videre i ovn på 190 ºC i ca 15 minutter, eller til det ikke fester seg noe på en kniv du stikker i paien. Flytt paien over på en rist og la den stå i 15 min før du serverer. Skal du ha med paien på picknick dagen etter, avkjøles den helt på risten før den settes i kjøleskap.