Kyllingsalat med bacon, sopp og sylteløk
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
hodesalat2 dl
lettrømme0.5 bt
gressløk, frisk50 g
parmesan4 stk
kyllingfilet12 stk
champignon2 ts
soyaolje1 dl
løk, syltet0.5 pk
bacon2 ss
olivenolje2 ts
honning0.5 ts
timian, frisk1 ts
eddik, 7%Slik gjør du det:
Skyll salaten og riv den i store stykker. Bland salat, lettrømme, hakket gressløk, tynne flak parmesan og smak til med salt og pepper. Stek kyllingfiletene, smak til med salt og pepper. Brun soppen i olje, vend inn strimlet bacon når soppen er helt tørr, sammen med sylteløk, og brun litt videre. Bland olje, honning, hakket timian og eddik, og hell det over salaten. Smak til med salt og pepper. Fordel salaten i dype tallerkener. Skjær kyllingfiletene i skiver, legg dem på grønnsaksalaten og hell soppblandingen over.