Kyllingspyd med tzatsiki
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
kyllingfilet1 stk
rødløk2 stk
paprika, gul0.5 stk
squash8 stk
champignon2 ss
olivenolje2 ss
soyasaus2 stk
limeTzatsiki
2 stk
slangeagurk, i skiver3 fedd
hvitløk3 dl
matyoghurt1 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Matyoghurt brukes som den er, yoghurt naturell bør få renne av gjennom et kaffefilter i ca 20 min. Grovriv agurk og dryss med salt og la renne av seg i et dørslag i ca 10 min. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurt, rør inn godt avrent agurk. Smak til med sitronsaft, ev litt mer salt, pepper, ørlite sukker og frisk mynte. Skjær kyllingfiletene i biter ca 2 cm. Pensle med olje og soyasaus. Rens grønnsakene og del i biter og tre vekselvis på trepinner (også limebåter). Stek i grillpanne/stekepanne til kyllingen er gjennomstekt. Server med tzatsiki og grovt brød.