Kyllingsuppe med ingefær og chili
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
3 stk
kyllingfilet2 stk
løk4 cm
ingefær, fersk3 fedd
hvitløk1 stk
chili, rød3 stk
gulrot1 stk
syrlig fast eple3 ts
karri1.5 l
hønsebuljong3 dl
matfløteSlik gjør du det:
Rå kyllingfileter brunes i olje/smør, dryss på alt og pepper og etterstek i varm stekeovn ved 180 ˚C i 10-12 min.
Avkjøl litt og del i strimler/biter. Grillet kylling renses og deles i strimler/biter.
Rens og finhakk løk, ingefær, hvitløk og chili (Chili deles i to og de hvite frøene fjernes).
Varm nøytral olje i en gryte og la løk, ingefær, hvitløk og chili surre et par min, før revet gulrot og eple i terninger tilsettes.
Dryss over karri og la alt surre et par min før hønsebuljong helles over. Kok opp og la trekke i ca 10 min.
Tilsett matfløte og la trekke et par min til suppen tykner. Tilsett kylling og smak til med salt og pepper.
La alt bli gjennomvarmt og tilsett rikelig med frisk koriander rett før servering. Server med nanbrød.