Kyllingwok med hoisinsaus og cashewnøtter
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
6 stk
vårløk1 stk
paprika, rød1 stk
paprika, gul2 stk
tørket piri piri1 ss
olje, nøytral1.5 ss
soyasaus2.5 ss
hoisinsausSlik gjør du det:
Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de får farge. Sett til side. Skjær kyllingfiletene i strimler, vårløk og paprika i små terninger/strimler og knus piri piri. Varm olje i en wok (enn stekepanne med høye kanter). Stek kyllingstrimlene i 2-3 min. Tilsett grønnsakene og stek videre i 2-3 min. Ha i soyasaus og hoisinsaus, kok opp og la trekke i ca 1 min. Vend inn de ristede cashewnøtter og server med ris eller nudler. Tips: - Hoisinsaus er en kinesisk rødbrunsaus, søt, krydret, laget av en blanding av soyabønner, hvitløk, chili og krydder. Sausen finner du i dagligvarebutikken i hyllene med produkter fra østen. Finnes på glass og i poser. - Cashewnøtter er usaltede nøtter med en søt litt smøraktig smak. Finnes også i dagligvarebutikken der du finner nøtter og tørkede frukter. Kan fåes i pose eller løsvekt. - Piri piri små røde kruttsterke chili hermetiserrt på glass. Kan også være en sterk chili/peppersaus. - I stedet for kylling kan det brukes strimlet svinekjøtt i denne retten.