Laks Kang Jeong (Stekt og sprø)
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
300 g
fersklaksSalat
0.25 stk
løk1 stk
chili, rød1 stk
grønn chili1 stk
sitronLaks frityr
2 ss
hvitvin1 ss
finhakket løk4 ss
maisenna0.5 stk
eggChilisaus
1 ss
soyasaus2 ss
maissirup2 ss
hvitvin1 ss
chliolje1 ss
sukker3 ss
vann1 ss
rød sterkpepperpastaSlik gjør du det:
Skjær laksen i biter på 2×3 cm og 1 cm tykke. Dryss salt og pepper over. Til frityr: Bland sammen matvin, løk, maisennamel, sammenpisket egg, salt og pepper til en jevn røre. Dypp laksen i røren og friter den til den er sprø. Skjær grønn og rød paprika i biter og anrett sammen med den frityrstekt laksen. Ha vann, maissyrup, soyasaus, matvin, sukker, chiliolje og rød pepperpasta i en kjele og kok til det tykner. Anrett laks og paprika på et fat med skiver av sitron langs kanten. Hell sausen over laksen.