Laks med Sandefjordsmør og agurksalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
laksefiletSandefjordsmør
2 ss
fløte4 ss
kruspersille200 g
smør1 stk
sitron, saften av denAgurksalat
1 stk
slangeagurk, i skiver0.75 ts
salt1 ss
olje0.75 ss
eddik0.5 ts
pepper, sort og nykvernet2 ts
sukkerSlik gjør du det:
Om ønskelig fjern skinnet på laksefileten. Bruk en liten tang eller pinsett og trekk ut alle bena. Laksefileten kan skjæres i skiver og grilles/stekes med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og laksen er knapt gjennomstekt. Eller: Fjern skinnet, del laksen i ca 4 cm store skiver og del hver av skivene nesten igjennom og brett ut slik at de får form som en sommerfugl. Pensle med smør eller olje og dryss med salt og pepper. Legg på et bakepapirkledt stekebrett og stek i varm stekeovn 180 C i 10-12 min. Server laksen med Sandefjordsmør, agurksalat og nye poteter. Sandefjordsmør: Kok opp fløte og persille. Ta kasserollen vekk fra platen og rør inn smør i "klatter". Smak til med sitronsaft. Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt. Agurksalat: Skyll agurken og fjern eventuelt skall med en potetskreller. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg. Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker eventuelt sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler. La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.