Laks souvlaki med gresk salat
Gresk salat med norsk laks. Det beste av to verdener.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
laksefilet4 stk
ferdigstekte pitabrød1 ss
malt fennikel1 ss
nellik, malt1 ss
chilipulverTatziki
250 g
yoghurt naturell1 fedd
finhakket hvitløk1 stk
agurkGresk salat
2 stk
tomat, i 1 cm terninger0.5 stk
agurk, i 1 cm terninger100 g
oliven (Kalamatas)2 ss
oregano, friskSlik gjør du det:
Tatziki: Sil yoghurten i et kaffefilter. Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt. Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Bland fennikel, nellik og chilli til en krydderblanding. Skjær laksefileten i store terninger og tre fire terninger på hvert grillspyd. Rull laksespydet i krydderblandingen og stek laksespydet i 2 minutter på hver side. Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki. Tips: Laksespydet kan også grilles.