Lakseburger med spirer
Et sunt og smakfullt alternativ til den fra burgersjappa på hjørnet.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
400 g
laksefilet3 stk
loffskive2 ss
kremfløte1 stk
egg1 stk
løk, finhakket1 dl
finhakketpurreTilbehør:
3 stk
hamburgerbrød3 ss
kremostmed hvitløkSlik gjør du det:
Rens den kokte fisken fri for skinn og ben og del den opp i små biter. Skjær skorpen av brødskivene og legg dem til side. Brødskivene legges i bollen på en food processor sammen med fløte og egg og kjør til en jevn masse. Eller du kan smuldre dem opp for hånd og røre dem sammen og blande i fløte og egg. Snitt vasket purre i små biter. Rens og hakk løken fint, klipp basilikumbladene. Ha brødblandingen, fisken, løk, purre og urtene i en bolle og rør sammen deigen. Smak den til med salt og pepper. Form denne porsjonen til tre store fiskeburgere på en vætet fjøl. Lag et rutemønster med en kniv på begge sider av burgerene. Stek dem i brunet smør til de er pent brune på begge sider og gjennomstekt. Del hamburgerbrødene i to og smør ost på både topp og bunn. Legg på salatblader, burger, salatblad og til sist toppen av brødet. Stikk en trepinne gjennom brødet og legg rikelig med spirer rundt.