Laksecarpaccio med ponzusaus og kokossorbet
Bjørn Svenson fra restaurant Oscarsgate har laget en nydelig laksecarpaccio.
Oppskrift av: Björn Svensson
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
200 g
salma laks1 stk
chili, rød1 bit
ingefær1 stk
sitrongress1 bt
koriander4 stk
lime2 dl
soyasaus1 dl
ponzusaus50 g
sukkerKokos-sorbet
3 dl
kokosmelk70 g
sukker30 g
glukose1 pl
gelatin3 stk
lime, saft og skallSlik gjør du det:
Kutt alle ingrediensene og kok dem inn med ponzu, soyasaus og sukker. Sil og avkjøl. Laksen skjæres i tynne skiver og napperes med ponzusausen ved servering. Sukker og glukose varmes opp med kokosmelk, smakes til med lime, tilsettes en oppbløtt gelatinplate og fryses i en ismaskin. Anrett sorbeten ved servering.