Laksefileter innbakt i filoark
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
0.5 ts
salt5 stk
hvitløksfedd3 cm
ingefær3 ts
mangochutney1 stk
vårløk4 stk
blomkålbuketter75 g
smør1 pk
filodeigflak4 dl
vann0.5 ts
salt3 dl
risSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Del fisken i 4 like store stykker. Dryss salt og pepper over på begge sider og legg det til side. Rens hvitløkfeddene og ingefæren og riv dem på den fine siden av rivjernet. Skallet på ingefæren fjerner du lettest ved å gni det av med en teskje. Bland den revne hvitløken og ingefæren med mango chutneyen i en skål. Fordel den på fiskebitene. Finhakk vårløken og del blomkålen i små, små buketter. Fordel begge deler oppå fiskestykkene.
Smelt smøret. Legg et ark med filoark på benken og pensle det med smeltet smør. Legg på et nytt ark og pensle. Gjenta til du har 4 ark. Del arkene i to og legg et fiskestykke på hver bit. Ta opp kantene og lag nærmest som en liten pose rundt fiskestykket. Knytt sammen med en hyssingbit. Gjenta med resten. Pensle posene med smør. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på nederste rille i 12 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.