
Laksepaté
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
850 g
laksefilet uten skinn og ben (evt. ørret)3 stk
eggehvite1 ts
salt0.25 ts
pepper1 ss
sitronsaft3 dl
iskald kremfløte4 ss
hakketdillevt. kruspersilleSlik gjør du det:
Laksen bør være godt avkjølt,eventuelt halvtint, før den males opp. Skjær 1/6 av laksen i 1 cm tynne strimler. Del resten av laksen, opp i biter og legg i en foodprocessor/ hurtigmikser sammen med eggehviter, salt, pepper og sitronsaft. Kjør sammen og spe med iskald fløte. Males fisken på en kvern, tilsett salt når fisken males og spe med fløte og eggehviter i den malte fisken. Smør en avlang brødform med smør/ olje, og dekk bunnen med en strimmel bakepapir. Legg i halvparten av farsen, legg over laksestrimlene (klem dem litt ned i farsen). Dryss over finhakket dill og dekk med resten av farsen. Klapp godt til, eventuelt dunk formen mot benken 2-3 ganger, for å fjerne luftlommer. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek i vannbad i stekeovn på 150 °C, på nederste rille i ca 45 min. Avkjøl patéen i formen. Kan serveres lun med poteter og en hvitvinsaus eller avkjølt med en grønn salat og en rømme og urtedressing.