Lam med løkmos

Lam med løkmos

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med løkmosen. Finhakk løken og la den surre seg blank i smør i 8-10 min, uten at den tar farge. Rør inn hvetemel og spe med fløten. Kok opp og la trekke i 6-8 min. Smak til med salt og pepper. Varm stekeovnen til 200 ºC. Smelt smør i stekepannen og la smøret bli nøttebrunt før lammeskivene legges i pannes. Brun dem rundt på begge sider Dryss over salt og pepper og i et ildfast fat og sett i varm stekeovn i 6- 8 min. Kålrot skjæres skiver og gulrot renses og skjærs i tynne skiver på langs med en potetskreller eller ostehøvel. Kok kålrotskivene knapt møre i lettsaltet vann. De tynne gulrot strimlene får trekke med det siste minuttet. Kjør løkmosen i en foodprocessor før den legges opp som et speil på tallerkenen. Anrett skiver av kålrot, tynne gulrotstrimler og lammekjøtt på løkmosen. Server med kokte poteter.

Kanskje disse også frister?