Lammecarré med pecorinogratinert fylt artisjokk og estragonsaus
Oppskrift av: Mikael Forselius
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Artichoke
4 stk
artisjokkhjerte2 ss
sitron olje40 g
pancetta finkuttet0.5 fedd
hvitløk, finkuttet0.5 stk
rødløk, finhakketDuy puy linsepuré
0.5 fedd
hvitløk, finkuttet2 ss
hvitvin1 dl
kyllingkraftEstragonesaus
1 stk
estragon stilk20 g
finkuttet gulrot15 g
demerara sukker2 ss
hvitvin0.5 dl
kyllingbuljong40 g
smør, usaltet1 ss
estragon blad1 ss
bladpersilleSlik gjør du det:
Lammecarré Renskjæres og brunes i panne - bakes i ovnen på 150 grader til midttemp er på 54 grader. Artisjokk Blancheres og pensles med sitronolje. Stek sopp, pancetta, hvitløk og rødløk til de blir myk uten at den tar farge, miks sammen i hurtigmikser og smak til med salt og hvitpepper. Fyll i artisjokk, miks sammen brød og pecorino i hurtigmikser. Toppa artisjokken og gratiner i ovnen til den har fått gylden farge. Duy puy linsepurè Brun gulrot, løk og hvitløk. Tilsett linser, hvitvin, kyllingbuljong, og kok til linsene blir møre. Miks i hurtigmikser, monter med sitron og oliven olje. Smak til med salt og hvitpepper. Passer gjennom finmasket sil. Estragonsaus Fres løk, gulrot, stilkselleri og estragonstilker - glaser med sukker og hvitvin. Kok sammen med kyllingbuljong. Miks og passer. Miks sammen smør, estragon og persille i hurtigmikser. Smak til med chili, salt og sitronsaft. Kok opp sausen og monter ned smøret.