Lammecarré med portvinsaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
lammecarréPortvinsaus:
3 dl
sterk kjøtt kraft2 dl
portvin50 g
kaldt smørTilbehør:
5 stk
liten tomat1 stk
squash2 stk
gulrot100 g
sukkererterSlik gjør du det:
Skrap hinner og kjøtt godt ned fra bena på carreene. Gni dem inn med salt og pepper og brun dem godt. Etterstek dem i ovn ved 125° i ca. 15 minutter, til de er delikat rosa inni. Ta kjøttet ut og la det hvile. Lag saus og tilbehør mens kjøttet står i ovnen. Skjær squash og gulrøtter i staver og kok det knapt mørt i lettsaltet vann. Rens og kok sukkerertene i lettsaltet vann. Skjær et lokk av en tomat til hver og ta ut innmaten. Skjær resterende tomat i små terninger og bland dem med små terninger av squash. Fyll det i tomatene. Kok inn kraft og portvin til litt mer enn det halve. Rør inn kaldt smør i små terninger og smak til med salt og pepper. Skjær carréene opp mellom bena og anrett kjøttet på varme tallerkener med saus og tilbehør. Server råstekte potetskiver til.