Lammecarré med portvinsaus

Lammecarré med portvinsaus

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skrap hinner og kjøtt godt ned fra bena på carreene. Gni dem inn med salt og pepper og brun dem godt. Etterstek dem i ovn ved 125° i ca. 15 minutter, til de er delikat rosa inni. Ta kjøttet ut og la det hvile. Lag saus og tilbehør mens kjøttet står i ovnen. Skjær squash og gulrøtter i staver og kok det knapt mørt i lettsaltet vann. Rens og kok sukkerertene i lettsaltet vann. Skjær et lokk av en tomat til hver og ta ut innmaten. Skjær resterende tomat i små terninger og bland dem med små terninger av squash. Fyll det i tomatene. Kok inn kraft og portvin til litt mer enn det halve. Rør inn kaldt smør i små terninger og smak til med salt og pepper. Skjær carréene opp mellom bena og anrett kjøttet på varme tallerkener med saus og tilbehør. Server råstekte potetskiver til.

Kanskje disse også frister?