Lammeform med grønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Brun kjøttet i olje i varm panne (skal ikke gjennomstekes). Rens og del poteter og grønnsaker i skiver og finhakk hvitløk. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en ildfast form. Dryss over salt og krydder og tilsett tomater og vin/kraft. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og sett i varm stekeovn. Stekes på lav temperatur i lang tid. Ved høy temperatur tar det kortere tid. Noen eksempler: - 100 ºC , 6-8 timer eller mer. Ta av lokk og øk temp til 225 ºC 15-20 min før servering. - 125 ºC , 4-6 timer. Ta av lokk og øk temperatur til 225 ºC 15-20 min før servering. - 200 ºC , 1 1/2 - 2 timer. Ta av lokk og øk temperaturen til 225 ºC, 10-15 min før servering. Server med brød eller flatbrød og en grønn salat. Bruker du leirgryte, må den legges i vann 2-3 timer før bruk (ny gryte legges i vann natten over). Sett i kald stekeovn ved 225 ºC og stek i 2-3 timer. Beregn 200 g kjøtt uten ben pr person eller ca.250 g med ben. Grønnsaker kan også være: poteter, løk, gulrot, sellerirot, kålrot og purre. Hermetiske tomater kan erstattes av kraft (eventuelt noe hvitvin). Hell over kraft til det står i underkant av kjøtt og grønnsaker.