Lammekjøttboller med bulgursalat og yoghurtsaus
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Lammekjøttboller:
2 skiver
loffuten skorpe4 ss
melk400 g
lammedeig ellerkjøttdeig150 g
cottage cheese1 stk
rødløk1 fedd
hvitløk1 stk
egg1 ts
salt0.25 ts
pepper, sort og nykvernet1 ts
garam masala2 ss
smørBulgursalat:
200 g
bulgur2 ss
smør0.5 ts
salt2 fedd
hvitløk2 ss
olivenolje1 stk
sitron, saften av denYoghurtsaus:
1 ss
smør2 fedd
hvitløk0.5 ts
spisskummenfrø3 dl
matyoghurt0.5 ts
paprikapulver2 stk
klasetomat4 stk
vårløk2 ss
finhakket friskmynteSlik gjør du det:
Lammekjøttboller: Kutt loffskivene i terninger og ha de i melken. La det trekke i et par minutter. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til alt er godt blandet. Form massen til små kjøttboller. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter. Bulgursalat: Kok og trekk mengden med bulgur etter anvisningen på pakningen. I tillegg tilsettes smør i vannet. Tilsett finhakket hvitløk, olje og sitronsaft, mens bulguren er varm. Avkjøl bulguren og tilsett finhakket frisk, persille og timian. Yoghurtsaus: Varm smør i en kjele tilsett finhakket hvitløk og spisskummenfrø. La det surre på svakvarme i ca. 2 minutter. Ta kjelen av platen og la blandingen bli kald. Hell matyoghurt i en bolle. Tilsett hvitløkblandingen og parikapulver og rør godt. Ha i finhakket tomat, vårløk og mynte, og smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt i noen timer eller natten over.